Hopp til innhold

Facebookutfordring: Del 7 bokfavoritter på 7 dager

Vanligvis overser jeg alle forsøk på utfordringer på Facebook, men "del 7 bokfavoritter på 7 dager" hadde jeg lyst til å ta. Her er min liste.

De tikker inn jevnlig. Det er forslag om å dele dine favorittplatecovere, gamle bilder eller hverdagsliv i et gitt antall dager. Jeg pleier ikke å bli med på dem, men da en bokvenn utfordret meg på å dele syv bøker jeg liker, var det en utfordring jeg ikke kunne si nei til. Så her er listen jeg delte: 

Jan-Philipp Sendker: Kunsten å høre hjerteslag

Rett og slett en av de vakreste bøkene jeg har lest. Faren til Julia, New York-advokaten Tin Win, blir plutselig en dag borte. De finner ingen spor, før det fire år senere dukker opp et usendt kjærlighetsbrev til en burmesisk kvinne familien aldri har hørt om. Julia reiser til landsbyen faren kom fra, for å finne ut hva som har skjedd. I samtalene med den gamle mannen på te-huset lærer hun om sin far, men like mye om seg selv. En bok om Myanmar, familie og jakt på identitet, men først og fremst en historie om kjærlighet.

Malcolm Gladwell: Outliers

Jeg tror dette er den boka jeg har gitt bort mest og lånt bort flest ganger (og dermed også kjøpt inn nye til meg selv flest ganger fordi den ikke har kommet tilbake.) En morsom og smart bok som forklarer ymse fenomen, fra risiko for flyulykker til asiatiske fortrinn i matte og farene ved en hvetebasert jordbrukskultur versus risbasert. Gladwell er en fantastisk forteller og kunnskapsformidler som gjør at du som leser må tenke på nytt.

Maria Semple: Hvor ble du av, Bernadette?

Av og til viser bøker du bare hadde sånne passe store forventninger til, å være et funn. Dette er en sånn bok. Bees mor, Bernadette, forsvinner. De fleste tror hun er død, men datteren får det ikke til å stemme med alt det hun finner når hun går gjennom morens korrespondanse, blant annet med morens onlineassistent i India. En original, morsom og klok bok.

Conn Iggulden: Ulven fra steppene

Conn Igguldens serie om Djengis Kahn er noe av det mest fascinerende jeg har lest. Historien om gutten som ble forlatt på steppene og endte med å være tidenes største erobrer er utrolig i seg selv. Iggulden bidrar med sin gode fortellerstemme som gjør historien levende.

(Vil også varmt anbefale andre bøker av Iggulden, som den nyeste, Dunstan. Omtalt i tidligere blogg, les her. )

Jang Jin-Sun: Dear Leader

Å forstå Nord-Korea er ingen enkel utfordring, men denne boka gir unik innsikt i system og tenkning på toppen.

(For flere tips om bøker om Nord-Korea, les bloggen Om du bare skal lese en bok om Nord-Korea i år, les en av disse!)

Isabel Allende: Åndenes hus

Allendes aller beste roman. Boka er en fortelling om den politiske historien i Chile, der vi følger en familie fra 1900 og fram til kuppet i 1973. De sterke kvinnene er Allendes kjennetegn, fra den synske Clara til datteren Blanca som velger seg en mann under "sin stand" og som er politisk engasjert på en annen side enn hennes far. Barnebarnet Alba velger også å delta i den politiske kampen. Allende skiller seg også ut med sin magiskrealisme, som gjør boken til noe helt spesielt.

Jan Ove Ekeberg: I sverdets tid

Jeg er storfan av historiske romaner som er basert på reell kunnskap om hva som faktisk skjedde og hvordan ting var da. Sånn sett kan alle Jan Ove Ekeberg sine historiske romaner anbefales, men for de som ikke har oppdaget forfatteren ennå, er denne første boka om Håkon, kong Sverre og borgerkrigen i Norge, en god start.

(Ekebergs foreløpig siste roman er også omtalt før i bloggen. Les mer her.) 

1 kommentar til “Facebookutfordring: Del 7 bokfavoritter på 7 dager

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *